Zorg met hoofd, hart en ziel

Albert Schweitzer ziekenhuis

Klinische zorg van topniveau én zorg dicht bij mensen; deze combinatie maakt van het Albert Schweitzer ziekenhuis een uniek ziekenhuis. Met vier locaties en twee buitenpolissen is het Albert Schweitzer ziekenhuis dé zorgpartner van inwoners van de regio Zuid-Holland-Zuid. Intensieve samenwerking met andere (zorg)partners maakt het mogelijk te blijven ontwikkelen en innoveren. Zorg met hoofd, hart en ziel is terug te vinden in het logo en de huisstijl die Teldesign in 1999 voor het Albert Schweitzer ziekenhuis ontwikkelt en implementeert.

Van recentere datum is de visuele identiteit en communicatie van een nieuw initiatief van het Albert Schweitzer ziekenhuis: ToCare. Professionele medische zorg, geleverd door ervaren zorgverleners, in een omgeving waar kwaliteit en gastvrijheid voorop staan.

In 2010 adviseert Teldesign bij de ex- en interne bewegwijzering van het nieuwe Dordse gezondheidspark, dat het ziekenhuis vanaf de zomer van datzelfde jaar als eerste gebruiker gaat betrekken, waarbij vooral het samengaan van de identiteiten van alle participerende partners een uitdaging vormt.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is onderdeel van mProve. Dit is een samenwerkingsverband van vijf toonaangevende topklinische ziekenhuizen.