Met hoofd, hart en ziel

Albert Schweitzer

Zorg met hoofd, hart en ziel
Specialistische topzorg én basiszorg dichtbij; deze combinatie maakt het Albert Schweitzer tot een uniek ziekenhuis. Met drie locaties en twee buitenpoli’s is het Albert Schweitzer dé zorgpartner van de regio Zuid-Holland-Zuid. ‘Zorg met hoofd, hart en ziel’ is sinds 1999 de essentie van de identiteit en vastgelegd in logo, pay-off en huisstijl die Teldesign indertijd heeft ontworpen.

Al 20 jaar in beweging
Het zorglandschap is sindsdien sterk veranderd en dwingt ook ziekenhuizen tot intensievere samenwerking met (zorg)partners. Deze open blik geeft het Albert Schweitzer ruimte en middelen om verder te innoveren en te specialiseren. In 2007 lanceert het ziekenhuis het initiatief ‘ToCare’ met een, door Teldesign ontwikkelde visuele identiteit. In 2010 betrekt het ziekenhuis als eerste gebruiker het Dordse gezondheidspark. Teldesign adviseert bij de bewegwijzering, waarbij vooral het samengaan van de identiteiten van participerende partners een uitdaging vormt. In 2017 is het ziekenhuis een van de initiatiefnemers van mProve, een samenwerkingsverband van vijf topklinische ziekenhuizen.

Meer dan een ziekenhuis
Positie en rol van ziekenhuizen in het algemeen zijn de afgelopen 20 jaar sterk veranderd en het concurrentieveld meer dan ooit in beweging. Specialistische centra en afdelingen positioneren zichzelf zowel binnen als buiten het ziekenhuis en dit vraagt om een grondige herziening van de merkarchitectuur en visuele identiteit. Samen met Teldesign worden naam, merkarchitectuur en logo herzien, waarbij ook de visuele en praktische aspecten wordt meegenomen. Daarmee is Albert Schweitzer – ook online – klaar voor de toekomst.

Behoud het goede
Grootste verandering is de keuze voor één overkoepelende naam: ‘Albert Schweitzer’. Onder deze naam kunnen ziekenhuis, centra en overige organisatieonderdelen naar buiten treden. Een nieuw woordmerk is de drager van de identiteit en wordt ondersteund door het originele, en inmiddels geliefde beeldmerk. Het domein ‘ziekenhuis’ verhuist van het logo naar de pay-off. Een opgefrist kleurenpalet en een krachtige huisstijlletter geven het merk een moderne uitstraling en zijn optimaal inzetbaar in digitale toepassingen. De ontwerp-oplossingen maken het nieuwe merk flexibel, herkenbaar en toegankelijk en verbinden het nog steeds groeiend aantal entiteiten.