Topklinisch

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen het Bosch Medisch Centrum en het Carolus-Liduinaziekenhuis en bestaat op dit moment uit zes locaties. Het ziekenhuis is met 4000 medewerkers en 240 medisch specialisten de grootste werkgever in de regio. Vrijwel alle medische specialisaties zijn vertegenwoordigd. Het JBZ is als één van de grootste opleidingsziekenhuizen in Nederland aangesloten bij de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ).

In het voorjaar van 2011 is de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gereed. De drie Bossche locaties zijn dan samen ondergebracht op één locatie.

In aanloop naar het vernieuwde ziekenhuis ontwikkelden wij voor het JBZ een volledig nieuwe visuele identiteit en huisstijl. De sterk op de historie leunende bestaande stijl werd vervangen door een eenvoudig en als ziekenhuis herkenbaar logo. Samen met een breed kleurenpalet, een modern letterbeeld en frisse fotografie beschikt het ziekenhuis over een eigentijdse stijl die recht doet aan de schitterende en geheel op de patiënt gerichte nieuwbouw.

Het Jeroen Bosch ziekenhuis is onderdeel van mProve. Dit is een samenwerkingsverband van vijf toonaangevende topklinische ziekenhuizen.