Papier hier

BührmannUbbens

BührmannUbbens is marktleider in Nederland als groothandel in papier, enveloppen, verpakkingen, zeefdruk- en signmaterialen en als producent van enveloppen. Via een net van regionale verkoopkantoren worden afnemers direct en persoonlijk geholpen door ervaren specialisten. BührmannUbbens maakt sinds 2003 deel uit van het Australische PaperlinX; een vooraanstaande, internationaal opererende papiergroothandel en Europees marktleider.

Teldesign ontwerpt een zakelijk en herkenbaar beeldmerk waarin het logistieke werkveld – het noordelijk halfrond – is terug te vinden. De kleurcombinatie en het lettertype van het vroegere Bührmann keren bewust terug in de huisstijl. Door de nieuwe gekoppelde schrijfwijze van beide familienamen wordt de onafhankelijke positie van de onderneming in Nederland extra onderstreept.

Teldesign rondt de 6 maanden durende implementatie van de nieuwe stijl af met een serie opvallende corporate brochures waarmee de vijf business units de zeer verschillende markten bereiken.

Sinds 2013 is BührmanUbbens volledig opgegaan in het Australische PaperlinX en wordt het merk niet meer gevoerd.