Museum zonder collectie

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam, gevestigd in een opvallend gebouw van Rem Koolhaas, is een expositieruimte zonder eigen collectie. Het was in 1992 de eerste kunsthal in Nederland en biedt sindsdien onderdak aan kunst en cultuur in de meest brede betekenis van het woord.

Uit 52 logovoorstellen – een jaar lang toont de NRC elke week een inzending – kiezen directie en architect het door Teldesign ontworpen voorstel, dat als gevolg daarvan aan de slag kan met de visuele identiteit en de bewegwijzering. Ook ontwerpt het bureau jarenlang de affiches en communicatie. Eind jaren 90 gaat de Kunsthal ook online.

Halverwege 2013 gaat de Kunsthal op de schop; een grootschalige verbouwing en renovatie moet het gebouw zowel duurzamer als toegankelijker maken. Onderdeel hiervan is een volledig nieuw signing- en routingsprogramma. Teldesign participeert in dit ambitieuze project en tekent voor een revitalisatie van de huisstijl, optimalisatie van de visuele merkbeleving en ontwerpt een pictogrammenreeks en bewegwijzeringssysteem.

Fotografie
Job Jansen