Ieder mens is er één

Menzis

Met ongeveer twee miljoen verzekerden is Menzis één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Menzis biedt diensten en verzekeringen aan op het gebied van zorg, Arbo en reïntegratie.

Teldesign ontwerpt de nieuwe huisstijl van Zorgverzekeraar Menzis waarin de merken Amicon, Geové en NVS zijn opgegaan. De merkwaarden van Menzis zijn menselijk, toegankelijk en dichtbij, ‘waar-voor-je-geld’; zelfbewust en trendzettend. De Menzis make-over is een omvangrijke operatie waarvoor Teldesign nauw samenwerkt met NykampNyboer. De klus wordt in krap 7 maanden geklaard, inclusief een volledig nieuwe inrichting voor 18 Menziswinkels. Voor de optimale presentatie, inspiratie en het toegankelijk maken van de merkwaarden en huisstijlelementen is de MenzisID ontwikkeld.

Na het eerste jaar, waarin sterk de nadruk lag op de merkintroductie en -waarden in relatie tot het nieuwe zorgstelsel, krijgt Teldesign de opdracht naast de corporate stijl ook een productstijl te ontwikkelen die nauwer aansluit bij de marketingcommunicatie. In 2006 en 2007 ontwikkelen Teldesign en Menzis een uniek en opvallend online jaarverslag.

Huisstijlimplementatie

VIM Group

 

Fotografie
Theo van Pelt

Paul Vreeker